Thai Kylling
Udskriv Pin

Thai Kylling

Lækker nem ret, hvor store dele af retten kan forberedes i forvejen. Så er der aftensmad på 30 minutter på en travl dag.
Ret Hovedret
Køkken Thailand
Keyword chili, kylling, løg
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4
Kalorier 273kcal
Forfatter Fru Kreativ

Ingredienser

Marinade

  • 450 g kyllingebryst
  • 2 dl yoghurt
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 et feds hvidløg
  • 2-3 cm ingefær
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chili flager eller knus chili alt efter smag og temperament.
  • 0,5 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 lime (saften fra en lime)

Sovs

  • 2 spsk olivenolie 30 ml
  • 2 forårsløg i tynde skiver
  • 1 et feds hvidløg i tern
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk tomatpure
  • 2.5 dl oma 4 % flødeerstatning
  • 2 peberfrugter ca. 200 g
  • 4 mellemstore gulerødder ca. 200 g
  • 1 dl vand

Tilbehør efter temperament

  • peanuts
  • Ris
  • lime i både
  • frisk chili i skiver
  • forårsløg i fine skiver

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser til marinaden i en skål
  • Skær kyllingen i mundrette stykker og put det ned i marinaden.
  • Bland det hele rigtig godt sammen og stil det på køl. Minimum 2 timer
  • TIP
    Lav kyllingen aftenen før og stil det i køleskabet. Det bliver kun bedre af at marineder længere.
    Skær evt. peberfrugt, gulerødder, forårsløg og hvidløg ud også og stil i køleskabet . Det sparer dig for tid når retten skal tilberedes
  • Svits forårsløg, hvidløg og krydderier i olien
  • Tilsæt kylling og den marinade den ligger i og steg ved høj varme i ca. 5 minutter
  • Tilsæt tomatpure og grøntsager
  • Tilsæt til sidst oma flødeerstatning og vand. Lad det koge i ca. 10 til 15 minutter. Rør i gryden af og til
  • Smag til med salt og peber.
  • Velbekomme
    Server med ris og drys peanuts, forårsløg og chili over 2

Nutrition

Calories: 273kcal | Carbohydrates: 16.4g | Protein: 27.7g | Fat: 12.1g | Sodium: 190.5mg | Fiber: 2.6g