Basis risotto
Udskriv Pin

Risotto

Hel enkel grund opskrift på risotto. Den ægte italienske klassiker, som har et hav af variationsmuligheder.
Opskriften passer til 2 voksne og 2 børn
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword glutenfri
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Kalorier 522kcal
Forfatter Fru Kreativ

Ingredienser

  • 225 g risottoris
  • 1,5 dl hvidvin
  • 30 g smør rigtig smør, ikke blandingsprodukter
  • 1 citron, saft og skallen
  • 2 fint hakket skarlotte løg
  • 1 et feds hvidløg, fint hakket
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 pk suppe, frasiet suppeurter eller 1,5 -2 l god bouillon eller fond
  • 50 g parmesan

Sådan gør du

  • Gør alle tingene klar først, således du ikke skal gå fra din risotto når du går i gang med at lave den.
  • Hæld olivenolie i en gryde og svits løg og hvidløg i et par minutter ved middel varme uden løgene tager farve.
  • Tilsæt risotto ris og varm dem godt igennem. De må ikke tage farve.
  • Tilsæt hvidvin og lad det koge helt væk
  • Tilsæt suppe/bouillon lidt af gangen indtil risene er lækre og møre.
    Husk at røre i din risotto hele tiden.
  • Tilslut skal risottoen monteres med en god klat smør og parmesan.
    Smag til med citron, salt og peber.
  • Velbekomme

Noter

Husk det er vigtigt at bruge rigtige risotto ris, da almindelig ris ikke har de samme egenskaber, som risotto ris.

Nutrition

Calories: 522kcal | Carbohydrates: 54.6g | Protein: 12.8g | Fat: 17.5g