Panna cotta
Udskriv Pin

Panna cotta med saltkaramel

Ret Dessert
Køkken Fransk
Keyword Fløde, karamel
Forb. tid 20 minutter
hvile 3 timer
Samlet tid 20 minutter
Antal 6 glas
Kalorier 511kcal
Forfatter Fru Kreativ

Ingredienser

Panna cotta

  • 5 dl fløde
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • skal af en økologisk citron
  • 4 blade husblas

Salt-karamel

  • 150 g sukker
  • 30 g smør
  • 25 ml varmt vand
  • 1,5 dl fløde
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

Panna cottaen

  • Blød husblassen op i en skål med koldt vand. 
    Lad imens flødeblandingen.  
  • Kom fløde, sukker, vaniljesukker og citronskal i en gryde og varm det forsigtigt op
  • Lad fløden koge forsigtigt under omrøring i 5-10 minutter 
  • Tag den af varmen 
    Vrid husblassen fri for vand og put den i den varme fløde. Rør rundt til det er opløst. 
  • Lad den køle i ca. 15 minutter. Rør i blandingen af og til. 
  • Fordel fløden i 6 små portionsglas. Hæld evt. fløden igennem en sigte, så du sikre der ikke er klumper fra husblassen.  
    Lad panna cottaen sætte sig i køleskabe min 3 timer 

Salt karamel

  • Smelt forsigtigt sukkeret på en pande
    Varm vand i en gryde ved siden af, så det er klar når sukkeret er smeltet 
  • Når sukkeret er smeltet og begyndt at brune, må endelig ikke brænde på, tilsæt vand og rør kraftigt
  • Tilsæt smør og lad det smelte imens du forsigtigt rører rundt. 
  • Til Sidst tilsætter du fløden og røre roligt rundt, mens det koger op og tykner. 
    Lad det tykne et par minutter og fjern det fra varmen og tilsæt salt.  
  • Lad det køle af i en skål til det er lunken. Ellers smelter panna cottaen når du hælder det over. Sikre dig at det er stivnet tilpas i toppen inden ud tilsætter det. 
  • Velbekomme.
    Pynt evt. med chokolade eller citronskal på toppen. 

Nutrition

Calories: 511kcal