Boller i karry
Udskriv Pin

Boller i karry

lækker boller i karry med masser af smag, samtidig med den er børnevenlig
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Fru Kreativ

Ingredienser

Kødboller

  • 600 g Hakket kalv og flæsk
  • 6 g salt
  • peber
  • 1 æg
  • 50 g havremel
  • 1/2 dl mælk
  • 1 fint revet æble
  • 1 fint hakket løg
  • 2 l hønsebouillon til kogning af kødboller

Karrysauce

  • 2 tsk karry
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 fint hakket løg
  • 1 æble i små tern
  • 250 ml flødeerstatning eksempelvis cheasy eller kaffefløde
  • 5 dl bouillon fra kødbollerne
  • salt og peber

Sådan gør du

Boller til boller i karry

  • Rør farsen sej med salt. 
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen fast og jævn. Det skal vær en fast fars, mere fast end når du laver frikadeller. Da farsen skal koges 
  • Stil farsen på køl mindst en halv time, men meget gerne længere. 
  • Form kødboller på størrelse med valnødder 
  • Varm 2 L bouillon op, når det koger lægger du kødbollerne i. Der er færdige når de flyder oven på. 
  • Tag kødbollerne op og over i en sigte. 
  • Gem bouillonen som kødbollerne er kogt i

Karrsovs

  • varm olien op
  • Svits løg ved middel varme til de er blanke og gennemsigtige. De skal ikke tage farve
  • Tilsæt karry og brænd den godt af. 
  • Tilsæt bouillon og fløde  
  • Lad sovsen koge op. 
  • Er sovsen tynd, kan den jævnes med maizena
  • Smag til med salt og peber. 
  • Put kødbollerne i sovsen og varm dem igennem. 
  • Så er de klar til servering. 
    Server sammen med ris.