glutenfri fastelavnsboller med konditorcreme
Udskriv Pin

Fastelavnsboller

Ret bagværk
Køkken Dansk
Keyword fastelavnsboller, glutenfri
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hvile tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 5 stk
Forfatter Fru Kreativ

Ingredienser

  • 5 stk vandbakkelser
  • 1 pk kagecreme Jeg anvender bagefast fra dr. oekter
  • 5 dl mælk
  • 2.5 dl fløde
  • 2 stk husblas
  • 1 lille stykke marcipan
  • 5 tsk hindbærmamelade
  • flormelis til glasur
  • evt. frysetørrede jordbær eller hindbær til pynt

Sådan gør du

  • Følg instruktionerne på brevet med kagecreme og lav kagecremen
  • Udblød husblassen i koldt vand 
  • Opvarm 4 spsk fløde, hæld husblassen i lige før fløden koger og tag den af varmen. Rør til husblassen er helt smeltet. 
  • Pisk fløden til skum, ikke for stiv.
  • Vend fløden i cremen lidt efter lidt. 
    Mærk efter at blandingen med husblassen er fingervarm og hel den i fløden under omrøring. Jeg anvendte en røremaskine og tilsatte blandingen i en tynd stråle.  Cremen skal være rimelig fast. 
  • Hæld cremen i en sprøjtepose og læg den i køleskabet, mens du gør vandbakkelserne, marcipan og glasur klar. 
  • Flæk vandbakkelserne, læg 2 skiver marcipan i hver og en skefuld hindbærmamelade over. 
  • Sprøjt creme ud på hver bolle og sæt "låget på igen. 
    Put glasur på hver bolle og afslut med lidt frysetørrede jordbær
  • Stil dem gerne på køl i minimum 30 min inden servering. 
  • Velbekomme 

Noter

Opskrift på vandbakkelser finder du link til her