chili con carne
Udskriv Pin

Chili con carne

Ret Hovedret
Køkken Mexikansk
Keyword chili, oksekød
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
hvile tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Fru Kreativ

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 3 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk oregano
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 1 dl balsamico
  • 2 spsk honning
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 1 ds chili bønner
  • 1 ds baked beans
  • 1 alm øl vær opmærksom på om den er glutenfri
  • 20 g mørk chokolade min 80 % cacao
  • 1 terning okseboilliuon
  • 1-2 tsk salt
  • peber

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og chili fint 
  • Varm olien op og svits løg, hvidløg og chili i olien ved med medium varme. 
    Tilsæt oksekød og svits det. 
  • Skær grøntsagerne ud i fine stykker imens kødet svitses. 
  • Når kødet har taget farve tilsættes grøntsagerne (peberfrugt, gulerødder og majs) svits det med ca. et minut. 
  • Tilsæt hakkede tomater (jeg blender dem først, da min familie ikke er vild med tomatklumper) balsamico, honning, krydderier, øl og bønner. 
    Chilien kan godt virke tynd, men den tykner når det får lov at koge ind. 
  • Lad det simre ved lav varme uden låg i ca. en time 
  • Smag til med salt og peber 
    Rør chokoladen i til allersidst. Obs den ikke kommer op at koge efterfølgende. 
  • Server med en klat creme fraiche, ris eller brød. 
  • Velbekomme