Udskriv Pin

Falafel

Ret Main Dish
Køkken mellemøsten
Forb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 400 g tørrede kikærter Udblødes i vand, i 10-12 timer
  • 1 bundt persille
  • 50 g hvidløg
  • 4 forårsløg
  • 2 æg
  • 6 spsk havremel
  • ½ tsk chiliflager
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 ml vand
  • 1 økologisk citron skal og saft
  • peber
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Udblød kikærter i vand, i 10-12 timer. Sæt dem evt. i køleskabet aftenen før.
  • Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det til en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 2 timer. Det gør at dejen samler sig og havremel suger overflødig væske til sig. Er dejen for tynd tilsæt lidt ekstra havremel
  • Form dejen til kugler og steg dem i olie. Jeg anvender en frituregryde, da jeg kan styre temperaturen bedst der. Steg dem ved 160 grader til de er gyldne og sprøde. Hold dem varme i ovnen, mens du steger alle færdige
  • Server med pitabrød, salat og en god dressing.