Boller i karry er en kendt børnevenlig klassiker. Som også står højt på børnenes liste over favorit mad, her i huset. Jeg synes det er vigtigt at der er godt med karry smag i en god boller i karry. Samtidig skal den ikke være for stærk, hvis man som jeg har mindre børn i huset.
Jeg synes personligt at æbler høre sig til, men det er med dem ligesom med løg. De kan ikke lide “klumperne” i sovsen. Så derfor vælger jeg at blende sovsen lige inden serveringen. Så får du en sovs, fuld med smag fra både æbler og løg – uden klumperne. en win win situation, for både børn og voksne.
Har du det samme problem med løgene i kødbollerne, kan du blende mælken sammen med løget og hælde blandingen ned til kødbollerne. Således får du masser smag i kødbollerne, men ingen synlige løg.
Servere den ofte sammen med gulerodssalat, find min opskrift til gulerodssalat her
Boller i karry
Ingredienser
Kødboller
- 600 g Hakket kalv og flæsk
- 6 g salt
- peber
- 1 æg
- 50 g havremel
- 1/2 dl mælk
- 1 fint revet æble
- 1 fint hakket løg
- 2 l hønsebouillon til kogning af kødboller
Karrysauce
- 2 tsk karry
- 1 spsk Olivenolie
- 1 fint hakket løg
- 1 æble i små tern
- 250 ml flødeerstatning eksempelvis cheasy eller kaffefløde
- 5 dl bouillon fra kødbollerne
- salt og peber
Sådan gør du
Boller til boller i karry
- Rør farsen sej med salt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen fast og jævn. Det skal vær en fast fars, mere fast end når du laver frikadeller. Da farsen skal koges
- Stil farsen på køl mindst en halv time, men meget gerne længere.
- Form kødboller på størrelse med valnødder
- Varm 2 L bouillon op, når det koger lægger du kødbollerne i. Der er færdige når de flyder oven på.
- Tag kødbollerne op og over i en sigte.
- Gem bouillonen som kødbollerne er kogt i
Karrsovs
- varm olien op
- Svits løg ved middel varme til de er blanke og gennemsigtige. De skal ikke tage farve
- Tilsæt karry og brænd den godt af.
- Tilsæt bouillon og fløde
- Lad sovsen koge op.
- Er sovsen tynd, kan den jævnes med maizena
- Smag til med salt og peber.
- Put kødbollerne i sovsen og varm dem igennem.
- Så er de klar til servering. Server sammen med ris.
Skriv et svar Annuller svar